De Huiskamer: bruisend middelpunt van Schoot!

Voor wie het nog niet wist: sinds voorjaar 2014 is in de Reinder de Huiskamer gevestigd, hét ontmoetingspunt voor Budel-Schoot en omstreken. Een enthousiast team gastheren/-vrouwen zorgt voor een fijne sfeer, elke werkdag van 10.00-16.00 uur, maar ook in het weekend vanaf 13.00 uur.
Steeds meer mensen weten de weg naar de Huiskamer te vinden. En terecht, want het is er altijd gezellig. Voor wie wil is het even een rustpunt met de krant, een tijdschrift en een kopje koffie, maar voor wie behoefte heeft aan iets actievers, is er vanalles te beleven. Zoals de kaartmiddag op de maandag, de spelletjesmiddag op de dinsdag, woensdagmiddag 3d-kaarten maken, Encaustic Art op donderdag (en eens in de twee weken handwerken met het Rode Kruis) en natuurlijk het tekenen, kleuren en zentanglen op de vrijdagochtend.
Heeft u al gehoord van het BookCrossing-project? Kom maar eens kijken; er is een keur aan boeken te vinden, om zomaar gratis mee te nemen, te lezen en weer door te geven aan een ander. Elke week komen er weer nieuwe boeken bij, in diverse genres.
Voor de mensen die graag iets lekkers eten samen met anderen, is er elke tweede zondag van de maand een Brunch-op-Schoot. Verder is er ook maandelijks een gezellige Tea Party. Voor deze beide activiteiten moet u zich wel vooraf aanmelden.
Een selectie van hoogtepunten van de afgelopen tijd: Sociëteit Andromeda uit Eindhoven kwam bij ons op bezoek (en een delegatie van de Huiskamer bracht aan hen een tegenbezoek); zo ook bisschop Hurkmans op 20 juni. Een zeer geslaagde activiteit in september was het egeltjes vouwen; jong en oud beleefden hier veel plezier aan. En we keken samen live naar de Brabantse Dag, op zondag 31 augustus.
Kortom: neem ook eens een kijkje in de Huiskamer en laat u verrassen! Nieuwsgierig? Kijk ook eens op onze Facebook-pagina: Huiskamer Schoot. Tot ziens!       
 

BookCrossing2
28aug102
Encaustic Art (4)03
keltische zentangle 002
Leonie met krant (2)
quilt103
smart tv

__________________________________________________________________

bis102

Bisschop Hurkmans bezoekt De Huiskamer in Budel-Schoot

Vrijdag 20 juni 2014 bezocht Bisschop Hurkmans op zijn rondreis langs alle dekenaten Budel-Dorplein en Budel-Schoot. In Budel-Schoot bracht hij, samen met Pastor Cornelissen, een bezoek aan De Huiskamer en het Thomashuis. Tijdens de lunch in De Huiskamer werd de Bisschop bijgepraat door het Dorpsplatform over de totstandkoming van dit project en werden de andere initiatieven uit het Groeiplan Budel-Schoot, met name het ARK-project, toegelicht. De Bisschop was zeer onder de indruk van al deze ontwikkelingen.
Dinsdag 17 juni had het Dorpsplatform de ondernemers aan de Grootschoterweg uitgenodigd om nog eens na te praten over de herinrichting van hun winkelstraat. Tevens werd er van gedachten gewisseld over wat het Dorpsplatform en de ondernemers voor elkaar konden betekenen. Dit heeft geresulteerd in een initiatief om alle ondernemers van Schoot in het najaar eens bij elkaar te laten komen in De Huiskamer. Voor deze activiteit zal een goed inhoudelijk programma worden opgesteld. Om een zo volledig mogelijke lijst op te stellen van alle ondernemers kunt u uw naam en e-mailadres doorgeven op l.brugginkvandersteen@upcmail.nl 
Verder staan onze gastheren en gastvrouwen dagelijks van 10.00-16.00 uur en in de weekenden van 13.00-16.00 uur voor u klaar om u te ontvangen met een kopje koffie, een praatje te maken of samen te puzzelen of creatief bezig zijn. Bijvoorbeeld Encaustic Art, onder leiding van Jenny, op de donderdagmiddag of mandalakleuren en zentanglen op vrijdagochtend, onder leiding van Marian. U kunt ook gewoon even de krant  komen lezen of internetten. Genoeg redenen dus om niet in je eentje thuis te blijven zitten. Stap gewoon eens binnen in De Huiskamer. Bent u slecht ter been, dan kunt u contact opnemen met de volgende personen om u naar De Huiskamer te laten brengen: Frans 494356/06-3045.7248; Sjef 491563; Harrie 491462/06-5125.1510. Tot ziens in De Huiskamer! U kunt ons vinden op Facebook en www.sterkschoot.nl. Nieuwe gastheren en gastvrouwen zijn nog altijd welkom! Stuur een berichtje naar l.brugginkvandersteen@upcmail.nl
 

bis202

__________________________________________________________________

Werkafspraken sterkschoot

__________________________________________________________________

schoot voor elkaar pag1
schoot voor elkaar pag2
schoot voor elkaar pag4 schoot voor elkaar pag 3

__________________________________________________________________

Berichten van de Huiskamer Budel-Schoot voortaan te vinden onder het Logo van de Huiskamer

DeHuiskamerBudel-SchootProfielfotoklein0202

__________________________________________________________________

Officiële Opening en Open huis
Huiskamer Schoot op 16 maart 2014


Eindelijk is het zover! De Huiskamer in Budel-Schoot is klaar! Zondag 16 maart zullen de wethouders Patrick Beerten (Masterplan Budel-Schoot) en Frans Strik (Sociale Zaken) er voor zorgen dat de huiskamer om 15.30 uur officieel geopend wordt. Het Dorpsplatform is erg blij met deze mijlpaal. De Huiskamer is een initiatief van de Werkgroep Leefbaarheid en vormt een ontmoetingsruimte om zowel een praatje te maken met zo maar een dorpsgenoot als het ontmoeten van mensen zoals jijzelf.  Bijvoorbeeld kunnen opa’s en oma’s met kleine kleinkinderen elkaar ontmoeten of  jonge moeders kunnen kennis maken met elkaar. Ook kun je zomaar binnenlopen en genieten van de rust die de huiskamer uitstraalt. De krant of een boekje lezen met daarbij een kopje koffie is ook geen probleem. Er zijn nog meer ideeën geopperd voor het organiseren van activiteiten. Daarvoor kunnen we nog vrijwilligers gebruiken.  Vanaf 17 maart is de Huiskamer elke dag geopend van 10.00-16.00 uur, op zondag van 13.00-16.00 uur. Wilt u alvast kennis maken met alle gastheren en gastvrouwen en bent u nieuwsgierig geworden hoe de Huiskamer er uit ziet, loop dan zondag 16 maart tussen 16.00 en 18.00 uur eens binnen tijdens het Open Huis. De Huiskamer is gevestigd in gemeenschapshuis De Reinder. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leonie Bruggink, l.brugginkvandersteen@upcmail.nl of tel. 494524.
 

__________________________________________________________________

Carnaval op schoot

__________________________________________________________________

Eigen “huiskamer” voor Budel-Schoot

Vrijdag 3 januari 2014 heeft Stichting Dorpsplatform Budel-Schoot een huurcontract getekend met Stichting Gemeenschapshuis Budel-Schoot. Dit betekent dat er gestart kan worden met het opknappen van de voormalige bibliotheekruimte in De Reinder. De gemeente, De Reinder en het Oranje Fonds hebben het mogelijk gemaakt om een huiskamer in te richten voor de inwoners van Schoot. Het idee hiervoor is ontstaan in de werkgroep Leefbaarheid van het dorpsplatform en wordt nu als een van de projecten uit het “Groeiplan Leefbaarheid Budel-Schoot” gerealiseerd.  Binnenkort is het mogelijk dat in een huiselijke, comfortabele omgeving de inwoners elkaar kunnen treffen, een kaartje kunnen leggen, de krant kunnen lezen of zo maar gezellig met elkaar kunnen praten onder het genot van een kopje koffie. Vanaf maandag 6 januari steken diverse vrijwilligers de handen uit de mouwen.
 

ondertekening huurcontract

 
3 januari 2014 ondertekening huurcontract door voorzitter Leonie Bruggink,
St. Dorpsplatform Budel-Schoot en voorzitter Jos Vermeulen en secretaris Wim Cremers,
St. Gemeenschapshuis Budel-Schoot